Kassavirta tyrehtynyt – Laitetaan se nousuun

Maksuvaikeudet ovat normaali osa yrittäjätoimintaa

Jokainen yrittäjä kohtaa joskus maksuvaikeuksia. Tilaus-toimitusketju kannattaa aina analysoida perusteellisesti ja tukkia pienetkin kustannusvuodot. Monet tällaiset, ns. tuottavuusinvestoinnit vapauttavat pääomia varastoista ja keskeneräisestä työstä kassavaroiksi.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa kiristyvään toimintaan puututaan, sitä todennäköisemmin korjaavat toimenpiteet tuottavat tulosta.

Mitä on tehtävissä?  

Tutustu talouden terveyttämisen neuvoihin ja ohjeisiin Yritys-Suomen Talousapu – neuvontapalvelun osoitteessa www.yrityssuomi.fi/talousapu ja sieltä edelleen klikkaamalla yrityksen maksuvaikeudet.

Voit tutustua talouden terveyttämiseen myös osoitteessa www.talousapu.fi Sieltä voit kopioida mm. excel-pohjaisen kassavirtalaskelman, jonka avulla voit arvioida tulevaa kassavirtaa ja sen riittävyyttä.

Yrityksen taloustilanteen ennakointiin voit käyttää TMA-analyysiä – yrityksen ennakoivaa kehittämismallia. Sen löydät osoitteesta www.tmafinland.fi ja sieltä edelleen valikosta yrityksen uudistamis- ja terveyttämismenetelmät.

Talousavun asiantuntijoina toimivat yritysten terveyttämiseen erikoistuneet asiantuntijat, sertifioidut TMC-konsultit (Turnaround Management Consultant). Marja Pylvänen TMC on yksi Talousapu- neuvontapalvelun neuvojista.

Linkit: www.talousapu.fi | Maksusuunnitelma | TMA-analyysi

Terveyttäminen